Vad tyckte du om filmen? Var den bara eller dålig? Glöm inte att kommentera på bloggen!

lördag 18 februari 2012

The Girl With The Dragon Tattoo


Den Amerikanska remaken på den svenska filmen Män som hatar kvinnor som är byggd på Stieg Larssons roman med samma namn.


Lisbeth Salander (Rooney Maraär en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers.
Den grävande journalisten Mikael Blomkvist (Daniel Craig) har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger (Christopher Plummer), tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag.
Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana.

Man kan säga att filmen gick inte så bra som man trodde den skulle göra, 60 miljoner dollar i kassan (från amerikanska biografer) mot en budget på 90 miljoner, är inte direkt den braksuccé man väntat sig av  David Fincher nya film. 
Men uppföljaren har fått grön ljus ändå The Girl Who Played With Fire.

Själv blev jag lite besviken, jag trodde att filmen skulle vara mörkare nu när David Fincher var regissör, mannen som har film titlar som Alien³ , SevenFight Club & Zodiac i ryggen.

Men det blir nog så när en själv tycker om orginal film Män som hatar kvinnor & då blir det lite som så att det känns som om man ser om film & man vet vad som kommer hända, blir inte samma känsla. 
Själv klar har David Fincher tagit med andra saker från boken som ej den svenska hade. 
Men det sluta samma, men har man inte set svenska film kommer man älska denna film eller naja?
 Man kommer störa sig på engelska uttal på svenska namn med mer, detta gjorde jag i genom hela filmen.
 När Daniel Craig uttalar Mikael Blomkvist  låter som en full Dansk, inte så coolt. 

Men men David Fincher har kämpat med denna filmen, jag tycker Svenska är mycket bättre men detta var oxå bra.



Betyg




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar