Vad tyckte du om filmen? Var den bara eller dålig? Glöm inte att kommentera på bloggen!

tisdag 8 november 2011

Arthur

I originalversionen från 1981 spelade Dudley Moore titelfiguren Arthur (En brud för mycket) , en alkoholiserad playboy med oförskämt mycket arvspengar att sätta sprätt på. 

Här är det komiska stjärnskottet Russell Brand som axlar sidenmanteln i vad som visar sig vara en romantisk komedi av den mest konventionella sorten, även om den förutom Brand själv också innehåller Helen Mirren.

Livet utgör för Arthur en ständig fest vars enda egentliga utmaning är att klura ut nya och kreativa sätt att spendera pengar på. Som en konsekvens att detta har han lyckats skjuta upp hela grejen med att bli vuxen, och överlåter i stället sådana eventuella spörsmål till sin nanny (Helen Mirren), som har varit med honom sedan barnsben och fungerar som en sorts hybrid mellan polis och modersfigur. När Arthurs riktiga mamma, den känslokalla chefen för släktens affärsimperium, sedan hotar med att göra Arthur arvslös om han inte gifter sig med den opportunistiska och iskalla affärskvinnan Susan (Jennifer Garner) ställs plötsligt allt på sin spets. Arthur har nämligen gått och kärat ned sig i arbetarklasstjejen Naomi och tvingas nu att välja mellan, hör och häpna, kärleken eller pengarna. Hur ska det gå, hur ska det gå? För att ordentligt illustrera hur jordnära och godhjärtad Naomi är låter man henne kämpa som opublicerad barnboksförfattare.

Tycker själv filmen påminner en del om Adam Sandlers film Billy Madison.
Med väldig barnslig humor & Russell Brand ska spela över hela tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar